Vaikka blogini tarkoitus on keskittyä ensisijaisesti genderkriittisiin teemoihin, ovat ne silti sen verran kytköksissä yleismaailmallisiin ilmiöihin, että niiden kommentointi on toisinaan paikallaan. Olen aiemmin kirjoittanut Kanadan tilanteesta, johon liittyvät niin alaikäisten "gender-affirming care", huoltajien syyttäminen sen vastustamisesta, matalan kynnyksen eutanasia ja vihapuhelait. Eutanasia ei sinällään liity transilmiöön, mutta tuntuu saavan pelottavia sävyjä juuri niissä yhteiskunnissa, joissa transhoitoja on eniten.
28-vuotias hollantilainen Zoraya tar Beek on fyysisesti täysin terve, mutta lääkäri arvelee hänen masennuksensa olevan niin paha, että eutanasia tulee kyseeseen. Muistan jo pari vuosikymmentä sitten lukeneeni Kanava-lehdestä, että Benelux-maissa eutanasia saatettiin tehdä myös psyykkisistä syistä tai vähintään siitä keskusteltiin. Tapauksia on uutisoitu viime vuosina. Vuonna 2016 hollantilainen seksuaalisesti hyväksikäytetty nainen sai eutanasian. Alankomaat on myös se valtio, josta on lähtöisin käsitys gender-affirming -mallista eli ns. dutch protocol.
On hyvin vaikea ymmärtää, miten fyysisesti terveille ihmisille tehdään eutanasioita maissa, jossa edes kuolemanrangaistus murhaajille ei ole sallittu. Vaikuttaa siltä, että kalteva pinta viettää oikeasti ja vapaaehtoisesta armokuolemasta likvidointeihin liukumisen argumentti pitää paikkansa: eutanasian vastustajien puhe siitä, että natsi-Saksan esimerkit joidenkin ihmisryhmien tappamisesta voivat toteutua ainakin painostamisen ja näennäisen hyväntahtoisuuden kautta. Eutanasia ja transilmiö liittyvät mielestäni sikäli yhteen, että kummassakin potilaita paimennetaan kohti armokuolemaa tai sukupuolenkorjaushoitoja hyviksi maskeeratuin ja lääketieteen kaapuun verhoituin perusteluin.
Samettiorkidea on käsitellyt kolmen viikon takaisessa striimissään WPAHT:n vuodettua kokousdokumenttia, jossa käydään läpi transaktivismin tavoitteita ja kaavailtuja lääketieteellisiä askelia. Samettiorkidean videolta selviää, että niihin kuuluu myös esimerkiksi se, että ihmiset, jotka haluaisivat dysforian vuoksi jonkun kehonosan pois, saisivat julkisesti kustannetun hoidon sen kirurgiseen poistamiseen. (Sivuhuomio: Syke-tv-sarjassa oli muuten eräässä jaksossa potilas, joka sahasi jalkansa sirkkelillä, koska oli lapsesta asti halunnut siitä eroon. Se on fiktiivinen sarja, mutta jakson jälkeen selvitin ensimmäistä kertaa, että kyseinen diagnoosi on todella olemassa.) WPAHT haluaa myös eunukit affirming-hoitoa saavaksi ryhmäksi. Ylipäätään dokumenteissa ajatellaan, että transitiohalua pitää vahvistaa ja sen epäily tai katuminen ovat yhteiskunnan syytä. "Affirmingia" on siis lisättävä, jos potilas ei vaikuta menevän kohti transitiota tai muuta kehoa muokkaavaa "hoitoa".
Vaikuttaa siltä, että ylipuhuminen eutanasiaan on samantyyppistä affirming-hoitoa. Kanadalainen Christine ei haluaisi kuolla, mutta eutanasiaa hänelle ehdotetaan. Ymmärrän, että jostakusta lukijasta voi näiden kahden ilmiön yhdistäminen tuntua erikoiselta, mutta onko lopulta niiden taustalla olevilla voimilla suurtakaan eroavaisuutta: itsetarkoituksellinen progressivismi, näennäinen empatia, vauhtisokeus, lääketieteen eettiset virheet ja järjestöjen lobbaus. Jotain kertoo se, että Kanada ja Hollanti ovat molempien ykkösmaita.
Liittyyhän eutanasia hyvinkin läheisesti transaiheeseen, sillä transhoitojaan katuvat anovat joskus armokuolemaa, tai heille jopa ehdotetaan sitä. Ensimmäisen kerran kuulin tästä, kun Nathan Verhelst -niminen belgialaisnainen kuoli eutanasian kautta sen jälkeen, kun hänelle oli tehty useita "epäonnistuneita sukupuolenkorjausleikkauksia".
VastaaPoistahttps://www.bbc.com/news/world-europe-24373107
Hollannissa bipolaarista häiriötä sairastanut homomies ohjattiin transhoitoihin ja hänet mm. kastroitiin. Mies tajusi myöhemmin, että hänen olisi pitänyt saada hoitoa mielenterveysongelmaan, ei naishormonia ja sukuelimet tuhoavia leikkauksia. Hollannin televisiossa oli hänestä ohjelma, jossa mainitaan, että hän jonottaa nyt eutanasiaan.
https://youtu.be/1bV8AaeYKjQ?si=D02YS8gIWjtnTUs5
Kyllä, olet oikeassa, pahaenteisesti liittyy. Niissä maissa, joissa detranseja on tulevaisuudessa yhä enemmän, on valitettavasti myös matala kynnys eutanasiaan. Puistattaa ajatella lopputulosta. USA tietysti on poikkeus, eikä varmasti ainakaan etelävaltioissa siirrytä eutanasiaan.
PoistaPaavilla on muuten asiaa genderteoriasta:
https://www.foxnews.com/world/vatican-says-transgenderism-surrogacy-gender-theory-violate-human-dignity
Vatikaani vastustaa tietenkin myös eutanasiaa.
Ajattelin itse asiassa kommenttimussuttajaa, kun varmistelin joidenkin vaikeudella ymmärtää liittymättömyyttä. Ne mussuttajat eivät välttämättä ole riittävän älykkäitä näkemään asioiden välisiä yhteyksiä. Voisivat vaikka laittaa kommentin: "Ja nyt sitten vertaat eutanasiaa transeihin koska Kanada ja Hollanti, kyllä blogisa antaa itsestään nyt tyhmän kuvan, heh heh ;-)".
*liittymistä
PoistaItse olen ehdottomasti eutanasian kannalla niissä tapauksissa joissa ihminen kärsii sietämättömistä kivuista, tai sairastaa sellaista tautia joka vähitellen romahduttaa täysin hänen toimintakykynsä, ja pystyy ajoissa, täysin omasta tahdostaan kertomaan haluavansa eutanasian. Kukaan ei halua elämää, joka on pelkkää kärsimystä päivästä toiseen ilman tehokasta hoitoa tai parannuskeinoa. Mielestäni eutanasiaa ei kuitenkaan ikinä pitäisi antaa mielenterveysongelmien, esim. masennuksen takia, vaan pitäisi löytää ja ottaa käyttöön uusia tehokkaampia hoitomuotoja. Uskon että lähes kaikkien mielenterveysongelmien kanssa pystyy oikealla hoidolla elämään mielekästä elämää, ja masennuksesta voi parantua täysin. Emme vain vieläkään ymmärrä ihmisen psyykettä tarpeeksi, niin kuin emme välttämättä transasiassakaan.
VastaaPoistaEutanasiaa ei myöskään pitäisi ikinä lähteä suosittelemaan kellekään, vaan sen pitää tulla henkilön (potilaan) omasta tahdosta ja pitkällisen harkinnan kautta.
Perusteet ovat ymmärrettävät, ja itse myös aiemmin kannatin eutanasiaa varauksetta samoista syistä. Ongelma onkin siinä, että Kanadassa ja Alankomaissa kehitys näyttää menevän siihen, että eutanasiaa voidaan suositella potilaalle ilman tämän omaa aloitetta ja että mt-ongelmat ovat siihen peruste.
Poista