torstai 28. maaliskuuta 2024

Saudi-Arabia ja naisten oikeudet

Saudi-Arabian YK-suurlähettiläs Abdulaziz Alwasil valittiin keskiviikkona YK:n naisten oikeuksia ja sukupuolten välistä tasa-arvoa ajavan komission puheenjohtajaksi. Amnesty ja muut järjestöt ovat kritisoineet asiaa syystä.

Valinnasta huomaa sen, kuinka naisten oikeuksista on tullut kauppatavaraa. Rahalla voi lobata ja instituutiotoiminnassa kiillottaa kuvaansa.

Mistä tämä johtuu? Mielestäni siitä, että meitä miehiä on päästetty naiserityisiä kysymyksiä ja tasa-arvoa edistämään tarkoitettuihin tahoihin niin globaalisti kuin Suomessakin.

Valitsisivatko naiset misogyynisen fundamentalismimaan edustajaa, vieläpä miestä, moiseen tehtävään? Mitä saudiarabialaiset naiset sanoisivat, jos heillä olisi oikeus puhua? YK toimii nykyään muutenkin oudosti, kun lapsien sukupuolen moninaisuus on esillä Unicefissä. Tietenkin ongelmana on myös USA:n Saudi-Arabia-liitolaisuus ja toisaalta se, että islamististen maiden misogyniaa ja homofobiaa ei haluta usein nähdä islamofobiapelossa.

1 kommentti:

  1. Ne miehet, jotka ovat sikoja ja tietävät olevansa sikoja, ovat vähemmän sikoja kuin ne miehet, jotka ovat sikoja, mutta eivät tiedä olevansa sikoja.

    VastaaPoista

Saksassakin tapahtuu

Die Welt 11.5.2024:  „Experimentelle Medizin an Kindern“ – Ärztekammer fordert Änderung bei Selbstbestimmungsgesetz ------------------------...