keskiviikko 30. elokuuta 2023

Kanada on väärä vastaus: Toksista empatiaa

Kummelin Musavisassa "Kanada" oli vastaus kaikkeen. Nykyään se valitettavasti on todellakin väärä vastaus ainakin siihen, millaisten arvojen varaan yhteiskuntaa kannattaa rakentaa. Kanadan lainsäädännön mukaan lapsensa transhoitoja - blokkereita, hormoneita ja kirurgiaa - vastustavia huoltajia voidaan tuomita vankilaan perheväkivallasta.  Myös oman lapsen "väärinsukupuolittaminen" on rikollista. Tuomituksi tulemista tai sen uhkaa on myös tapahtunut, siellä ja täällä sekä tuolla ja monessa muussa Kanadan osavaltiossa ja kaupungissa.

The Daily Telegraphin dokumentissa kuvataan laajasti Kanadan muuttumista woken täyttämäksi dystopiaksi. Videolla esiintyy myös kanadalainen isä, joka on tullut muillakin YouTube-videoilla tunnetuksi genderkriittisestä aktivismista. Mikä olennaisinta, hän sanoo puolustavan homoja ja saa tukea seksuaalivähemmistöön kuuluvilta. Dokumentissa tavataan myös intialaistaustainen siirtolaisperhe, joka on nähnyt Kanadan muuttumisen. Esimerkiksi kanadalaisissa kouluissa vietetään kuukautta, jonka aikana lasten pitää pukeutua eri "genderin" asuun kuin miksi he ovat "syntymässä oletettu". Trudeau, jonka vallasta saaminen on muuten Kanadan erikoisen parlamentarismin vuoksi hankalaa, syyttää genderajattelua kritisoiva muslimeitakin äärioikeiston manipuloimiksi. Karmeimpia asioita nykypäivän Kanadassa on eutanasialaki, jonka myötä esimerkiksi pitkään masentuneille ehdotetaan eutanasiaa. Dokumentissa on hyvin karmaiseva esimerkkitapaus kyseisestä ilmiöstä. Pääministeri Justin Trudeau puhuu empatiasta, mutta empatia on lähes samankaltaista kuin natsien "hyödyttömän elämän tuhoamista" perusteleva myötätunto. Kuvaavaa on, että samalla näennäisellä empatia-argumentilla Kanadan progressiiviset lainsäätäjät perustelevat transhoitojen ulottamista lapsiin ja nuoriin ja vanhempien näkemysten sivuuttamista.

Kyse ei ole lopulta liberalismista tai konservatismista, vaan empatian väärinymmärtämisestä kaikissa arvokysymyksissä. Ottamatta yleistä kantaa eutanasiaan itsessään, on sen perustelu empatialla trudeaulaisessa kontekstissa ontuva, koska kanadalaisessa nykyajattelussa sitä sovelletaan tapauksiin, jossa olisi paljon mahdollisia hoitomenetelmiä tarjolla ja joissa ei pitäisi nähdä umpikujaa. Kyse ei ole esimerkiksi sietämättömistä kivuista pääsemisestä, vaan yhteiskunnallisista umpikujista. Olen nähnyt erään amerikkalaisen detransitioitujan todenneen, että siinä on Kanadan ratkaisu myös detransitioitujille, joita väistämättä tulee maan nykyisellä transpolitiikalla. Sama myrkyllinen empatia käy syyksi kypsymättömän, manipuloiden lapsen "sukupuolikokemuksen" tukemiseen sen sijaan, että aikuisten ja neutraalin tieteen näkökulma huomioitaisiin. Puistattavaa! Sananvapauttakin on rajoitettu Kanadassa, jossa toisaalta on poltettu Asterix- ja Tintti.sarjakuvia kolonialistisina. Kanadalainen psykologi ja vaikuttaja Jordan Peterson on joutunut juridisiin vaikeuksiin ja mielipidekoulutukseen väärien pronominien käytöstä.

Onko Kanadan pääministeri Justin Trudeau progressiiviselle liberalismille sama kuin Mussolini fasismille ja Stalin kommunismille? Toivottavasti historia tulee tuomitsemaan 2010- ja 2020-lukujen Kanadan, joka on kaikkien nousevien totalitaristen yhteiskuntien tapaan täynnä näennäistä ja pinnallista hyvyyttä. Ei ollut niin, että kansallissosialistien ja stalinistien ihmisteurastamot nousivat pahuudessa pahan tiedostavien ihmisten tuella. Niin juutalaisia vaunuihin lastaavat kuin toisinajattelijoiksi epäiltyjä Siperiaan lähettävätkin aatteen palvelijat kokivat tekevänsä ihmiskunnalle absoluuttista hyvää. 

Don't go Canada, don't go!

3 kommenttia:

  1. Itse olen pohtinut sellaista viime aikoina, että kun Neuvostoliitto oli hyvä esimerkki kollektiivisesta helvetistä, eli siellä ihmisen yksilöllisyydelle ei jäänyt tarpeeksi tilaa, niin millainen voisi olla "yksilökeskeinen" tai liberaali helvetti. Eli pohdinta koskee sitä, että voiko yhteiskunnasta tulla niin liberaali, että se ajaa itsensä sellaiseen tilaan, josta se ei pysty enää selviämään ilman, että koko järjestelmä murenee. Kommunisteilta loppui rahat ja toki myös usko järjestelmään, joka sitten johti romahdukseen. Mikähän tältä liberaalilta suuntaukselta voisi loppua? Mikä sen järjestelmän (tai kulttuurin) voisi saada romahtamaan? Ulkoiset uhatkin ovat nykyisin aika vähissä, koska Venäjä on heikko ja Kiinaa ei kiinnosta.
    Kanadassa ainakin kokeillaan tätä:). Aika häkellyttäviä on nuo pikkudokkarissa esitetyt tapaukset kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ääriliberaalit tai -progressiiviset yhteiskunnat saattavat romahtaa siihen, että lapsia hankitaan yhä vähemmän ja että turvalliset yhteisöt ja kiinnekohdat elämästä katoavat. Kun kaikkialla on vain toisensa ohittavia ajelehtevia yksilöitä, on siinäkin lopputuloksena kaaos.

      Poista
  2. Tässä tuoreessa keskustelussa tulevat esille USA:n ja Kanadan tilanteet. Transnaisten pääsy naisurheiluun Kanadassa on asia, josta myös puhutaan:
    https://www.youtube.com/watch?v=da3Tj4izjg8

    VastaaPoista

Saksassakin tapahtuu

Die Welt 11.5.2024:  „Experimentelle Medizin an Kindern“ – Ärztekammer fordert Änderung bei Selbstbestimmungsgesetz ------------------------...