maanantai 24. heinäkuuta 2023

Enemmistö jonottaa Pridelle

Tämä nuori lesbonainen on yksi monista, joka summaa nykyisen Pride-liikkeen ongelmat. Kulkueet ovat maailmalla täynnä fetisistejä ja validaatiota hakevia identiteettilarppaajia. Pukeutuminen, ohjelma ja ilmiasu on kuin erikoisuuden ja provokaation tavoittelua, mikä poikkeaa alkuperäisestä Pridesta. Tämän vuoden Helsingin Pridekin sisälsi Senaatintorilla aloitusnumeron, jossa täysin alaston henkilö tanssi. Eikö julkialastomuus muuten ole laitonta? USA:ssa Pridessa on esiintynyt muun muassa alastomia pyöräilijöitä lasten nähden. Missä tahansa muussa tilanteessa kyseisestä heilahtaisi häkki. 

Samalla tavalla somessa sateenkaaribrändin nimissä esiintyy kaikenmoisia oman elämänsä queereja. Jokainen saa tietenkin ajatella itsestään mitä haluaa ja esimerkiksi pukeutua niin kuin haluaa, mutta seksuaalivähemmistöjä puolustaneen liikkeen kanssa sillä ei ole tekemistä. Alun alkaen homojen ja transien ykköstavoitteita oli olla valtaväestöön sulautuneita ja itsessään näkymättömiä. Se on täysi vastakohta nykymenolle. Myös Buck Angel, transmies, tuo esille ilmiötä kanavallaan.

Yksi mielenkiintoisimmista uusista suuntauksista on panseksuaalisuus. Helsinki Pridessa oli varsin paljon panseksuaalilippuja. Panseksuaalisuus tarkoittaa suurin piirtein seksuaalista kiinnostusta ihmisiin heidän sukupuolestaan riippumatta. Miten tämä eroaa biseksuaalisuudesta? Ilmeisesti panseksuaali voi olla vaikka nainen, joka on pelkästään biologisten miesten kanssa, jos vain kokee miehet muina kuin miehinä, kuten queereina tai muunsukupuolisina.  Panseksuaali on siis joko hetero tai bi, mikäli biologiset sukupuolet eivätkä identiteettigenderit merkkaavat.

"Enemmistö pyrkii vähemmistöksi / se melkein jonottaa" laulaa Tommi Liimatta Absoluuttisen Nollapisteen kappaleessa Ruukunvalajat. Sukupuolia on enemmän kuin kaksi ja seksuaalisia suuntautumisia enemmän kuin kolme, mutta kukaan ei osaa sanoa, paljonko niitä on. Jokainen on lopulta oma sukupuolensa ja suuntautumisensa, joten jokainen voi mennä Pridelle muutenkin kuin liittolaisena. Olen nähnyt tilaston, jonka mukaan USA:ssa LBGTQA+ -identifioitujien määrä kasvaa sellaisessa kulmassa, että vuonna 2050 sillä tahdilla sata prosenttia amerikkalaisista kuuluisi kyseiseen ryhmään. Enemmistö on pääsemässä vähemmistöksi. Eräs suomalainen vasemmistoaktiivi sanoi Twitterissä eli X:ssä, että homot voivat perustaa oman Priden, jossa on vain homoja. Niinpä, tervetuloa ja -menoa takaisin absoluuttiseen nollapisteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saksassakin tapahtuu

Die Welt 11.5.2024:  „Experimentelle Medizin an Kindern“ – Ärztekammer fordert Änderung bei Selbstbestimmungsgesetz ------------------------...